23 червня 2018 року у Стамбул прибули паломники УПЦ МП, які привезли понад 300 тисяч підписів під проханням до Константинопольського патріарха Варфоломія, щоб він не “узаконював в Україні церковний розкол шляхом надання автокефалії і розглядав українське церковне питання виключно у рамках канонічного права”, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт УПЦ МП.

«Нам не потрібна ця автокефалія… Ми хрестилися в цій Церкві – ми повинні у ній лишатися… я не розумію, для чого нам створювати ще одну церкву, якщо у нас є споконвічна Церква, наші предки туди ходили», – цитує сайт УПЦ МП паломницю з Рівненської області Олену Салашник.

На даний момент у секретаріат Константинопольського Патріарха Варфоломія передали вже майже 400 тисяч підписів. Перші 10 тисяч звернень було передано вірними Запорізької єпархії, пізніше віряни УПЦ МП направили ще 10 тисяч підписів і 50 тисяч – було передано наприкінці травня.

Нагадаємо, навесні в УПЦ МП стартувала кампанія збору підписів проти автокефалії. Зокрема, металургам Кривого Рогу нав’язували підписні листи проти помісної Церкви, а священики УПЦ МП скаржилися на тиск з боку церковної адміністрації.

Comments are closed.