У мережі Фейсбук з’явилося відео, на якому настоятель незаконно побудованого МАФу біля фундаменту Десятинної Церкви Гедеон (Харон), який нещодавно став єпископом, читає проповідь, пише РІСУ.

Як відзначають користувачі – відео недавнє, оскільки Гедеон на ньому вже в єпископському сані, який він отримав 18 червня цього року. Місце проповіді – один з храмів у США. У самій проповіді новоспечений єпископ УПЦ МП висловлює низку неоднозначних тез.

Згадуючи про свій храм, він зазначає, що це «великий храм, звідки почалася земля Русская. Сам храм є матір’ю всіх Церков русскіх».

Говорячи про історію великих князів, Гедеон називає княгиню Ольгу «російською», хоча ні такої держави, ні такого народу за часів самої Ольги не існувало.

Далі духовна особа дає цілком політичні оцінки цих подій в Україні:

«На Україні розкол, ведеться громадянська війна, люди гинуть з двох сторін, православні люди, русский народ. Прошу ваших молитов, щоб припинилася братовбивча війна».

А також владика УПЦ МП заперечує існування української нації:

«Ми не поділяємося на росіян, українців (при вимові цього слова єрарх всупереч фонетичним правилам російської мови робить наголос на другий склад, замість третього). Вони не братні народи, як багато хто вважає – це один народ».

Гедеон недвозначно дає зрозуміти, що не визнає політичних кордонів між Україною і Росією і всі ці території вважає «загальною Великою Родіною»:

«Прошу ваших святих молитов за нашу Велику Родіну. Вона завжди Велика Родіна, де б людина не народилась: у Москві, або в Сибіру, ​​або в Петербурзі, або в Криму, або в Києві. Це все – простір православного великого слов’янського народу».

Нагадаємо, очільник захоплення представниками УПЦ МП території Національного музею історії в Києві отець Гедеон (Юрій Харон) має громадянство Росії та прикривається нелегальним українським паспортом. Цю інформацію оприлюднив на своїй сторінці у Facebook нардеп Ігор Луценко.

Харон є власником двох квартир та двох дорогих автомобілів.

У розпорядженні “Релігійної правди” опинилися документи контролюючих органів за період з 2004 до 2014 року. З висновків і перевірок чисельних комісій стає зрозуміло, що у “Десятинного монастиря”, настоятелем якого є о.Гедеон, взагалі відсутні будь-які документи на землю, а будували культову споруду на залишках старовинних фундаментів Десятинної Церкви без жодного погодження.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”eyko7l6cp9″ data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”cg40a1vynd” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”fo9m4pg1u”]PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL3ZpZGVvLnBocD9ocmVmPWh0dHBzJTNBJTJGJTJGd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbSUyRjE0MjM0MjkyODEyNzk0OTklMkZ2aWRlb3MlMkYyMTQzMTM3NTQ5MzA4NjY1JTJGJnNob3dfdGV4dD0wJndpZHRoPTM1NyIgd2lkdGg9IjM1NyIgaGVpZ2h0PSI0NzYiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTtvdmVyZmxvdzpoaWRkZW4iIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSIgYWxsb3dGdWxsU2NyZWVuPSJ0cnVlIj48L2lmcmFtZT4=[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Comments are closed.