Ієрархи Російської Православної Церкви повинні брати приклад з Предстоятеля УПЦ КП Патріарха Філарета у відстоюванні своїх інтересів перед Константинопольским Патріархатом. Про це у своєму телеграм-каналі написав одіозний екс-речник РПЦ, протоієрей Всеволод Чаплін, пише Портал-Credo.ru.

«От би нам не йти шляхом умовлянь, посмішок і подарунків, а проявляти таку волю, як у Денисенко (Патріарх Філарет – ред.) – тільки в правильному напрямку. І в тому числі у спілкуванні з політиками України, Росії, Заходу… Невже, коли 9 липня приїде Фанарська делегація, знову почнуться обнімашкі і поцілунки – в той час як потрібно холоднокровне і рішуче викриття зла?»- цитує Чапліна “Політнавігатор”.

Він вважає, що ієрархам РПЦ не варто “розслаблятися” і розраховувати, що Константинопольський Патріархат буде дотримуватися канонічного права щодо України.

«Скільки б не заспокоювали нас запевненнями, що Фанар буде поважати думку Московського Патріархату і не піде на загострення, його вкрай різка позиція в черговий раз озвучена на вищому рівні. Нам прямо говорять, що Україна і Литва – це канонічна територія Фанара, на якій він вільний робити що хоче. І немає іншого правильного виходу, крім як розглянути питання про те, чи є нинішній Фанар взагалі православним і чи може у нього у зв’язку з цим бути будь-яка канонічна територія», – написав скандальний протоієрей, якому два тижні тому розблокували доступ в російські федеральні ЗМІ.

Нагадаємо, колишній заступник голови відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ священик Всеволод Чаплін у себе в Facebook, коментуючи сирійське питання, написав, що Росія, на відміну від США, не боїться руйнувати великі міста.

Пізніше клірик Російської Церкви заявив, що підвищення пенсійного віку в РФ – це покарання за гріхи росіян.

Comments are closed.