Священика УПЦ МП Олега Горбовського заборонили у служінні. Як йдеться у дописі отця у мережі Facebook, причиною, в тому числі, послужили “пости, які носять “майданівський характер”.

Якщо переглянути сторінку отця Олега у вищезгаданій соцмережі , можна зробити висновок, що священик є прихильником ідеї створення в Україні Єдиної Помісної Церкви.

“Всім дякую за молитви! Сьогодні відбулися в терміновому порядку парафіяльні збори при головуванні митр. Августина (Білоцерківська єпархія УПЦ), де було вирішено заборонити мене в служінні, – пише священик. – Запропонували перейти служити в інший храм і при відмові, із-за невиконання ставленицької присяги, мене заборонили в служінні.

Що можна сказати по гарячим слідам? Мене було спочатку звинувачено, що я відбиваю у людей бажання ходити до церкви, потім голова села здивувалась моїм висловам у ФБ щодо святкування Купала (день села). Голова адміністративної служби прот Валерій Яблонський зайшов на мою ФБ-сторінку на зборах і виказав думку, що мої пости носять “майданівський характер”.

Владика звинуватив мою дружину, що не прийшла на збори “якби хотіла, то прийшла би” (в нас пятеро діток, старшому лише 9 і одна дитина інвалід). В своїй “промові” наприкинці зборів я подякував, що мене “підтримали” і “переймались” моїм станом здоров’я (гіпс зняли тільки вчора, розробляю ногу), а на інше просто промовчав, коли мене спитали, що я зробив за рік свого служіння, “Господь знає, що було зроблено” – так я сказав. Наразі прошу Ваших святих молитв за мене, перебуваю в пошуках роботи!”. 

Нагадаємо, нещодавно Запорізька єпархія УПЦ МП позбавила парафії священика Ігоря Савву через проукраїнську позицію. За словами вірян, отець Ігор, зокрема, молився за перемогу ЗСУ та відмовлявся згадувати у Богослужіннях Російського Патріарха Кирила.

На синоді у травні єпископат УПЦ МП попередив митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка), що застосують до нього покарання дисциплінарно-канонічного характеру, якщо він не утримається від публічних виступів. Владика один з небагатьох архієреїв Московського Патріархату, хто підтримує створення Єдиної Помісної Церкви і сказав про це публічно.

Comments are closed.