3 серпня на березі озера Донузлав в окупованому Криму відбулося урочисте відкриття 12-го щорічного Молодіжно-патріотичного табору-форуму «Крим. Донузлав – 2018». В роботі табору-форуму беруть участь “молодіжні активісти, представники ряду регіонів і міст військової слави Російської Федерації, “народних республік Донбасу”, Південної Осетії, Придністров’я і Білорусії, загальною кількістю понад 150 осіб”, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на на сайт Кримської єпархії УПЦ МП.

В урочистому шикуванні, на запрошення дирекції табору, взяв участь настоятель храму святого Андрія Первозванного УПЦ МП смт. Новоозерне протоієрей Василь Рудий. Священик відправив молебень перед початком будь-якої справи, окропив присутніх святою водою. У вітальному слові отець Василь побажав допомоги Божої і плідних успіхів в роботі табору.

Також з привітанням до курсантів та гостям табору «Донузлав 2018» звернулися депутат Держдуми РФ, герой Росії Володимир Шаманов (включений в санкційні списки ЄС і України), керівник Російського загальнонародного союзу Сергій Бабурін, керівник інформаційного агентства “NewsFront” Костянтин Книрик, перший заступник голови комітету з освіти Держдуми РФ Олег Смолін, “голова” Євпаторійської міської ради Олеся Харитоненко і інші гості табору.

В ході круглого столу, проведеного після урочистого відкриття табору, почесні гості продовжили спілкування з курсантами табору. Традиційно, по команді директора Олега Слюсаренко, курсантами табору було розгорнуто прапор Перемоги площею 200 квадратних метрів.

В рамках роботи табору-форуму, який позиціонує себе як “форум сучасної російської геополітики” та проходить під девізом “За Росію! За перемогу! За нашу велику Батьківщину!”, Для його учасників “організований курс лекцій з історії, духовності, політології, соціології , журналістики; проведені спортивні, творчі та громадські заходи”.

Як розповів один з діяльних учасників заходу політолог Володимир Рогов, молодь тут не тільки відпочиває, а й проходить “спілкування зі справжніми героями Новоросії”, наприклад Абдуллою, “знаменитим захисником Донецької Народної Республіки з Афганістану”. Тут же виступив з лекцією Сергій Глазьєв, радник президента Росії, який координував проведення масових заворушень в Україні і також включений до списку санкцій України.


За словами Володимира Рогова, бесіди ведуться не на складній “церковно-марсіанській мові, а на нормальній живій мові, зрозумілій молоді … тому що цим хлопцям будувати майбутнє народних республік”.

Рогов наголосив, що в цьому році на форум “вперше після перевороту” приїхали учасники із Запоріжжя, Києва, Харкова, Одеси та ін. міст України, і таким чином, “ми починаємо закладати основи для відновлення постукраїнського простору – після його звільнення”.

Примітно, що незважаючи на участь у форумі представників названих міст, прапора України на фото- і відеозйомках з місця події помічено не було. Сам Рогов бачить Україну частиною “русского мира” нарівні з Уралом, Сибіром, “Новоросією” і т.п.

До складу делегації “Луганської народної республіки” увійшов “офіційний представник Міністерства внутрішніх справ ЛНР” Олексій Селіванов, екс-співробітник двох Синодальних відділів УПЦ МП.

Інформаційну підтримку форуму надавало агентство “NewsFront” – проект інформаційного центру “Південно-Східний фронт”, який почав свою діяльність в березні 2014 року, з початку анексії Криму, і здійснює “об’єктивне і правдиве висвітлення подій в Новоросії, Росії, Сербії, Болгарії, Молдові, Україні та в усьому світі”, проти “цинічної брехні західних засобів масової інформації”, вважаючи” собі за мету захист інтересів російської цивілізації, показ справжнього обличчя противників русского мира”.

Нагадаємо, нещодавно Кримська єпархія УПЦ МП прийняла в гості президента Росії, показавши роботи по “відновленню” Володимирського собору в Севастополі.

Comments are closed.