Сьогодні з’явилася інформація, що предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій на чартерному літаку олігарха та головного спонсора Московського Патріархату Вадима Новинського полетів до білоруського міста Гомель. Про це повідомило чернівецьке видання Час. Проте, за даними “Релігійної правди”, літак олігарха так і не вилетів до Білорусі.

Як зазначили у публікації чернівецькі журналісти, очільник УПЦ МП майже тиждень перебував на Буковині, де проводив зустрічі з вірянами та священнослужителями стосовно їх подальших дій у разі отримання Томосу про атокефалію.

“8.09.2018 о 09 ранку з КП МА “Чернівці” вилетів чартерний літак, що належить нардепу Новинському. На борту перебувають Онуфрій та ще 5 іерарархів МП. За наявними даними, літак летить до міста Гомель (Білорусь) з метою проведення таємної зустрічі Онуфрія з Кирилом”, – пише видання, додавши документ – заявку на обслуговування літака в місцевому аеропорту.

Видання вказує, що мета зустрічі митрополита Онуфрія та Патріарха Кирила – отримання вказівок на випадок отримання Томосу про автокефалію. Автори стверджують, що літак полетить спочатку до Києва в аеропорт “Жуляни”, а вже потім до Гомеля.

Джерела “Релігійної правди” підтвердили, що літак Вадима Новинського з митрополитом Онуфрієм дійсно вилетів з Чернівців до Києва, а вже о 15:00 мав вилетіти з аеропорту “Київ” до білоруського міста Гомель. Проте в останній момент рейс скасували. Причини джерело не повідомило.

Comments are closed.