Священик УПЦ Московського Патріархату отець Георгій (Коваленко) у Facebook висловив думку стосовно відспівування людей, які при житті належали до інших конфесій. Зокрема, він зазначив, що знайшов би спосіб втішити батьків, якби до нього прийшла родина з проханням поховати дитину.

“Якщо б до мене прийшла б родина з іншого патріархату/конфесії/релігії з проханням поховати або помолитися за упокій їх ДИТИНИ (!), то я б знайшов спосіб втішити батьків. Якщо б з якихось причин я б вирішив цього не робити, то САМ би знайшов служителя іншого патріархату/конфесії/релігії і САМ би запросив його, або відвіз родину до нього. Бог є Любов! І Його служителі мають бути служителями Любові, а не охоронцями на вході до елітного спіріт-клубу”, – написав отець Георгій (Коваленко).

Нагадаємо, на початку 2018 року в Запоріжжі священик УПЦ МП, запрошений ритуальною службою, відмовився провести обряд відспівування дворічного хлопчика, котрий загинув увечері 31 грудня внаслідок падіння на нього 39-річного чоловіка, що вчинив самогубство, вистрибнувши з вікна багатоповерхівки.  У знак протесту проти священнослужитлів Московського Патріархату активісти влаштували флешмоб – закликали приносити під храми УПЦ МП дитячі іграшки. Ця ідея знайшла підтримку по всій Україні.

У вересні 2018 стало відомо, що у селі Озеро Ківецівського району на Волині, настоятель Свято-Покровського храму УПЦ МП отець Михайло Журомський відмовився поховати дівчинку, бо та хрещена в УПЦ КП.

Comments are closed.