Учасники Синоду Російської Православної Церкви, який сьогодні, 14 вересня, відбувся у Москві прийняли заяву, у якій погрожують розірвати євхаристійне спілкування з Вселенським Патріархом.

Як інформує РІСУ, текст документу опубліковано на офіційному сайті РПЦ.

«У разі продовження антиканонічної діяльності Константинопольського Патріархату на території Української Православної Церкви ми будемо змушені повністю розірвати євхаристійне спілкування з Константинопольським Патріархатом. Вся повнота відповідальності за трагічні наслідки цього поділу ляже особисто на Патріарха Константинопольського Варфоломія і на архієреїв, які його підтримують», – йдеться у заяві.

Представники РПЦ також ініціюють проведення всеправославне обговорення церковної ситуації в Україні.

«Усвідомлюючи, що те, що відбувається становить небезпеку для всього світового Православ’я, звертаємося в цей важкий час за підтримкою до Помісних автокефальних Церков, закликаємо Предстоятелів Церков перейнятися розумінням нашої спільної відповідальності за долю світового Православ’я і ініціювати братське всеправославне обговорення церковної ситуації в Україні.

Звертаємося до всієї повноти Російської Православної Церкви із закликом до гарячої молитви про збереження єдності Святого Православ’я», з зазначають автори документу.

Comments are closed.