На картах пошукової системи Google деякі церкви УПЦ Київського Патріархату стали маркуватися як “розкольничі”.

“І такого багато, отже, видно, що хтось над цим системно “попрацював”, – написав у протоієрей Андрій Дудченко, клірик Київської єпархії УПЦ МП й автор каналу TheWebPadre у Telegram.

“Інформація на картах Google додається користувачами. Кожен, хто має акаунт в Google (наприклад, пошту Gmail, або телефон на Android), є таким користувачем. Google пропонує кожному уточнювати інформацію і додавати відсутню – нові об’єкти, фото, години роботи, залишати відгуки тощо. Люди, які це роблять, отримують статус “місцевих експертів”. За пропозицією таких експертів інформація оновлюється. Крім того, Google дає можливість підтвердити власність компанії і тоді мати пріоритет щодо оновлення інформації по даному об’єкту”, – цитує Дудченка портал “Релігія в Україні”.

“Спасо-Преображенський собор, де я служу, зареєстрований у Google в категорії “Православна церква”. Обрати категорію об’єкта можна тільки з тих категорій, що вже є наявні в Google. Не знаю, як створити нову категорію, не знайшов такої опції. Тому не зміг позначити собор як “Українська православна церква”. Нещодавно було таке, що хтось виправив категорію, до якої відноситься собор, на “Російська православна церква”. Повідомлення про це я отримав на електронну пошту. Було зазначено, що, якщо я не відреагую, категорію буде змінено автоматично через декілька днів”, – додав священик.

Також він порадив настоятелям церков перейнятися цим питанням, підтвердити для Google право власності на свої об’єкти, розташовані на Google Maps, заради того, щоб запобігти подібним ситуаціям.

Comments are closed.