В Апостольській Нунціатурі (так званому посольстві Ватикану в Україні) спростували новину, опубліковану раніше українським МЗС, про підтримку прагнення України отримати Томос., передає Католицький оглядач.

“Частково виправляючи  новину, яку вчора надало урядове джерело, де йдеться про зустріч між архієпископом Полом Річардом Ґаллаґером, секретарем відділу відносин з державами і паном Павлом Клімкіним, міністром закордонних справ України, Апостольська Нунціатура в Україні ще раз підтверджує позицію, багаторазово висловлену Святим Престолом, для якого питання створення однієї Української Православної Помісної Церкви є внутрішнім питанням Православної Церкви, щодо якого Святий Престол не надавав та не має наміру будь-де надавати жодної оцінки”, – йдеться у повідомленні Апостольської Нунціатури, опублікованому 26 вересня.

Нагадаємо, що раніше на сайті МЗС України з’явилося повідомлення про зустріч міністра Павла Клімкіна з секретарем з міждержавних відносин Святого Престолу Полом Річардом Галлахером.

Під час зустрічі “відбувся обмін думками щодо процесу надання автокефалії Українській Православній Церкві”, повідомили в МЗС.

Повідомлення завершили такою фразою: “Підтримка Святого Престолу та чітка позиція щодо надання Томосу є важливим кроком для посилення міжрелігійного діалогу”.

Comments are closed.