Російська Православна Церква взялася за непрямий підкуп предстоятелів Помісних Церков з метою перетягнути їх на свою сторону у ситуації з наданням Україні Томосу.

Про це повідомляє Telegram-канал “Церквач“.

“Володимир Ресін (депутат Держдуми і радник мера Москви і Патріарха Кирила, – ред.) кинувся терміново добудовувати для болгарської діаспори храм на честь святого митрополита Київського Кипріяна в Чертаново на півдні Москви. Окрім храму, там буде будинок причту, весь комплекс на тисячу квадратних метрів. Будівництво мляво протікало від 2013 року, але тепер Патріарху Кирилу знадобилася допомога патріарха Неофіта в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Також у повідомленні зазначається, що “добудовувати більшовицькими темпами храм у Чертаново – тільки видима частина витрат Патріархії на підкуп предстоятелів Помісних Церков”.

“Частково повторюється сюжет з підготовкою Сталіним Вселенського Собору 1948 року народження, який через опір Константинопольського Патріархату залишився в історії лише Всеправославною нарадою. Тоді Радмін виділив Московської Патріархії двісті тисяч доларів (сьогодні це два з половиною мільйона доларів з урахуванням інфляції за 70 років) для “допомоги” предстоятелям Православних Церков. Тільки сьогодні гроші йдуть на “оборону”, а не на спроби стати Третім Римом”, – повідомляє Церквач.

Comments are closed.