Папа Римський Франциск відкрив Синод єпископів про молодь, відслуживши месу на площі Святого Петра у Ватикані 3 жовтня 2018 року.

У роботі XV Генеральної асамблеї Синоду єпископів від Української Греко-Католицької Церкви беруть участь глава УГКЦ Святослав (Шевчук) та владика Браєн (Байда), єпарх Саскатунський (Канада), якого Синод єпископів УГКЦ обрав делегатом від УГКЦ, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт УГКЦ.

Загалом у Синоді візьмуть участь 267 ієрархів, а серед слухачів будуть 34 представники молоді від 18 до 29 років. Уперше на Синод приїхали два єпископи з КНР. Їхня участь стала можливою завдяки підписанню Тимчасової угоди між Святим Престолом і КНР.

Папа молився до Святого Духа, щоб синодальні отці не дозволили, аби їх змогли пригнітити “пророки лиха та нещастя” чи власні “обмеження помилки й гріхи”, але були спроможні “знайти простір, який запалює серце й розрізняти шляхи Святого Духа”.

Папа Франциск звернувся до синодальних отців із закликом “слухати одні одних, щоб разом розрізняти те, чого Господь сподівається від своєї Церкви”, а це вимагає бути уважними й не вчиняти першорядним те, що є другорядним, і другорядним те, що є важливим.

За словами Франциска, потрібно “слухати Господа, щоб почути разом із Ним волання Божого люду; слухати людей, разом з ними дихати волею, до сповнення якої нас закликає Господь”. “З ентузіазмом будуйте світ, кращий від теперішнього”, – сказав папа.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку владика Браєн (Байда), після меси, вітаючись із папою Франциском, глава УГКЦ Святослав сказав: “Україна молиться за вас, Святіший Отче!”, а папа відповів: “Я молюся за Україну!”.

Comments are closed.