Секретар Генерального ради партії Андрій Турчак і його заступник, депутат Держдуми Євген Ревенко, на тиждень поїхали молитися на Афон, розповіли телеканалу Дождь співрозмовники в партії.

Ревенко написав заяву на відпустку за свій рахунок, розповіли в Думі (зараз там йде пленарний тиждень, депутати зобов’язані бути присутніми на засіданнях нижньої палати парламенту).

Ще в понеділок Російська Православна Церква повідомила своїх прихожан, що вони не зможуть молитися і причащатися в храмах на горі Афон через розрив відносин між Московським і Константинопольським Патріархатами.

«Афон є канонічною територією Константинопольського Патріархату з усіма наслідками, що випливають звідси наслідками», – заявив прес-секретар Патріарха Кирила Олександр Волков. Він уточнив, що не став би називати рішення синоду РПЦ про розрив відносин з Константинополем «новим Великим розколом».

Ревенко був недоступний. Він написав заяву на відпустку за свій рахунок на вівторок і середу, підтвердили журналістам у фракції.

Прес-секретар Турчака Оксана Ширан повідомила, що сенатор протягом тижня офіційно перебуває у відпустці. Співрозмовник в партії сказав телеканалу, що Турчак щороку їздить на Афон, і зараз свято (православні відзначають Покров Пресвятої Богородиці. – прим.). Раніше в партії говорили, що Турчака НЕ ​​буде тиждень.

Турчак поїхав ще до оголошення РПЦ про розрив відносин з Константинополем. У неділю, 14 жовтня, в його інстаграмі була опублікована фотографія з Афона.

Афон (або Свята гора) – співтовариство 20 православних монастирів, яке знаходиться у підпорядкуванні церковної юрисдикції Константинопольського Патріарха, в цих храмах можуть молитися тільки чоловіки будь-якого віросповідання, які отримали спеціальний дозвіл.

Comments are closed.