Очільника РПЦ Кирила можуть звільнити за провал на українському напрямку, але навряд чи зроблять це, тому що таким чином визнають провал.

Таку думку в інтерв’ю UAportal висловив військовий оглядач і блогер Олексій Арестович.

“Можуть, звичайно, звільнити. Але звільнити означає визнати провал. Тому вони до останнього будуть робити вигляд, що вони – бойова церква, що вони – єдино правильна церква, а всі решта – розкольники”, – сказав Арестович.

Він наголосив, що Росія вже давно програла у церковній боротьбі.

“Але, як я сказав, звільнити – це визнати. Це та номенклатура, яку намагаються не чіпати, тому що це свої, зовсім свої, найближче оточення. Якщо вони почнуть чинити розправу над найближчою номенклатурою, то це буде сигналом решті оточенню Путіна: “Наступним будеш ти”. І тут вже привид перевороту або того, що тебе задушать шарфом (Арестович має на увазі так звані “шарфик і табакерку” – вбивство російського імператора Павла I в 1801 році за допомогою цих предметів, – ред.) вже стає більш реальним”, – зауважив експерт.

Арестович також додав, що Кирила як члена найближчого оточення можуть посварити, “відібрати пару мільйонів, але зовсім вже позбавляти посади не стануть”.

Comments are closed.