РПЦ розірвала відносини з Константинополем через нестачу розуму.

Таку думку в інтерв’ю UAportal висловив військовий оглядач і блогер Олексій Арестович.

“Вони дурні люди. У Росії перемогла дурість, і вони за один день обнулили зусилля своїх же 500 років історії. Концепція “Третього Риму” тепер уже не діє. Взагалі, відбувається чудесна подія. “Другий Рим” (Константинополь, – ред.) піднявся і покарав “Третій”, – заявив Арестович.

За його словами, РПЦ не мала би реагувати так гостро на процес надання Україні автокефалії, а натомість розпочати суто теологічну суперечку.

“Тобто перевести дискусію в область теології, в область канонічного права, жодних політичних заяв не робити, жодними загрозами не сипати. Кулуарно домовлятися, намагатися вихопити при цій грі максимум, який можливий. Частина парафій, частина визнання. Але вони ж одразу лобом в стилі десантників і фонтанів. І ось результат”, – наголосив Арестович.

За його словами РПЦ зберігатиме свій вплив в Україні ще деякий час. “Тільки щороку він буде скорочуватися в міру переходів до Єдиної Помісної Церкви. Якщо вона буде створена. Поки що всі підкоряються Константинополю”, – наголосив експерт.

Comments are closed.