Держдума РФ розгляне на пленарному засіданні в четвер проект заяви “Про загострення ситуації в Україні”. Про це журналістам повідомив перший віце-спікер нижньої палати парламенту Іван Мельников, повідомляє російське інформагентство “Тасс”. 

“Всі необхідні процедури документ пройшов і завтра виноситься на пленарне засідання”, – сказав він.

Раніше проект заяви був схвалений профільним комітетом Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв’язків зі співвітчизниками.

Як повідомив в середу Тасс глава цього комітету Леонід Калашников, в документі йдеться про те, що “Україна перетворюється на терористичну державу, піддала нападкам і шабашу УПЦ МП, займається політичними вбивствами і дискримінацією російськомовних громадян”.

Нагадаємо, на засіданні Священного Синоду Російської Православної Церкви, що відбулося 15 жовтня у Мінську, було ухвалено рішення про розірвання євхаристійного спілкування з Константинопольським Патріархатом.

Слідом за рішенням РПЦ духовенству Української Православної Церкви Московського Патріархату заборонено послужити з кліриками Константинопольського Патріархату, а мирянам – брати участь в таїнствах, що здійснюються храмах, які відносяться до Фанару.

Comments are closed.