Ікони з “ликом” президента РФ Володимира Путіна, які ще й іноді “мироточать”, є богохульством.

Таку думку висловив архієпископ Чернігівський і Ніжинський, речник Української Православної Церкви Київського Патріархату Євстратій Зоря  під час чату з вірянами на сайті “Главред”.

“Традиція вважати державну владу чимось особливим, надзвичайним, священним притаманна московській ментальності від часів Середньовіччя, від доби Золотої Орди. Тож не дивно, що ця традиція набуває гіпертрофованих форм”, – зауважив архієпископ у відповідь на запитання вірянина про те, як потрібно ставитися до того, що в Росії пишуть ікони Путіна, царська сім’я канонізована, а крім того, Путіна ще вважають “реінкарнацією” апостола Павла.

“З церковної точки зору, наділення мирської влади та її носіїв божественними ознаками є безпідставною. А гіпертрофовані форми, як от згадані “ікони Путіна” – це блюзнірство і богохульство”, – наголосив архієпископ Євстратій Зоря.

Нагадаємо, що 2012 року у храмі під Нижнім Новгородом “замироточила” “ікона” Путіна. Про це оголосила “матінка” Фотінія – засновниця справжньої секти, яка поклоняється Путіну як апостолу Христа. Пізніше обман розкрився. Помічниця Фотінії заявила, що це була “метафора”.

Незважаючи на розкриття, у подальшому Фотінія неодноразово робила подібні оголошення, які одразу ж розліталися новинними стрічками.

Comments are closed.