Напружена ситуація навколо об’єктів Сербського Патріархату в Косово є наслідком неканонічних кроків Константинопольського Патріархату в Україні – таку заяву зробили в російському МЗС, повідомляє “Інтерфакс”.

“Викликає серйозне занепокоєння ситуація, що склалася навколо об’єктів Сербської Православної Церкви в автономному краї Косово Республіки Сербії. Триває практика узурпації косоварами власності СПЦ. Зокрема, церква Іоанна Предтечі і каплиця Св. Параскеви П’ятниці в місті Печ вже не значаться в місцевих кадастрових документах як власність СПЦ”, – йдеться в коментарі Департаменту інформації і друку МЗС Росії.

“Розглядаємо такий стан як наслідок, серед іншого, і неканонічних кроків Константинопольського Патріархату щодо православ’я на Україні. У наявності посилення політизованих підходів щодо канонічних православних структур, порушення їхніх законних прав”, – заявили в МЗС РФ.

“У зв’язку з цим міжнародні присутності в Косово, перш за все МООНК (Місія Організації Об’єднаних Націй у справах тимчасової адміністрації в Косово, – ред.), повинні чинити тиск на Приштинську владу з метою захисту законних інтересів Сербської Православної Церкви на території краю”, – підкреслюється у коментарі.

Comments are closed.