Очільник УПЦ МП Онуфрій видав циркуляр, в якому повідомив клірикам, як треба ставитися до Об’єднавчого Собору, запланованого на 15 грудня, на якому мають обрати предстоятеля єдиної помісної Православної Церкви в Україні.

Зокрема у документі, що опинився у розпорядженні Релігійної правди, констатується, що УПЦ МП не визнає рішень Константинопольського Патріархату про зняття “анафеми” з Патріарха УПЦ КП Філарета й про запуск процесу надання Україні автокефалії.

“Константинопольський Патріархат не має жодного канонічного права скликати будь-яке зібрання в Україні і викликати на нього всіх архієреїв Української Православної Церкви (Московського Патріархату, – ред.)”, – йдеться у циркулярі.

Також митрополит Онуфрій пропонує вважати запланований Об’єднавчий Собор “незаконним зібранням, оскільки в ньому братимуть участь представники розкольницьких угрупувань”.

У документі наголошується, що єпископату, духовенству, чернецтву і мирянам УПЦ МП брати участь в Об’єднавчому Соборі “не благословляється”.

Comments are closed.