В РПЦ неоднозначно відреагували на звернення двох митрополитів УПЦ МП і президента України Петра Порошенка про сприяння звільненню українських моряків, взятих у полон Росією, передає “Релігія в Україні”.

Коментуючи 9 грудня для Ura.ru ці звернення, керівник прес-служби патріарха РПЦ священик Олександр Волков сказав: “Процес, пов’язаний з українськими моряками, йде. Він дуже непростий, але у будь-якому випадку Російська Церква, можливо, зробить усі залежні від неї дії, пов’язані з цією темою”.

“З огляду на миротворчу та гуманітарну місію Російської Церкви, яка завжди займалася гуманітарними питаннями, можна розраховувати на те, що ця тема знайде якусь реалізацію”, – додав священик.

Нагадаємо, 25 листопада в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України. Зрештою, росіяни захопили два українських катери, один буксир і 24-х українців.

Пізніше окупанти у Криму арештували усіх моряків та співробітників СБУ, які були на борту. Їм висунули звинувачення в порушенні кордону.

У зв’язку з цими подіями в Україні було введено воєнний стан.

Через деякий час після захоплення моряків митрополит Одеський УПЦ МП Агафангел (Саввін) звернувся до Патріарха Московського Кирила з проханням посприяти у їхньому звільненні. Пізніше з тим же проханням до президента РФ Володимира Путіна звернувся митрополит Сарненський і Поліський УПЦ МП Анатолій.

Comments are closed.