22 грудня президент України підписав закон, яким передбачається перейменування Української Православної Церкви Московського Патріархату на Російську Православну Церкву в Україні. Верховна Рада ухвалила відповідний закон 20 грудня.

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

“Люди мають конституційне право вільного вибору віросповідання. Зазначені зміни до закону створюють кращі умови для реалізації такого права для тих, хто вирішуватиме, до якої ж православної юрисдикції належати… Чи то до новоствореної автокефальної Православної Церкви України, чи то до тієї Церкви, яка наполягає на збереженні свого зв’язку і залежності від РПЦ”, – заявив Порошенко, підписуючи закон.

За словами президента, зміни до закону дотримуються принципу свободи віросповідання і рівності всіх конфесій, жодного обмеження конституційних прав громадян не буде.

“Вибір легше робити, коли всі речі названо своїми іменами, коли є достатньо відомостей для того, щоб його добровільно ухвалити. Реалізація закону дасть громадянам усю повноту інформації”, – резюмував він.

Зазначимо, відповідно до нового закону, релігійна організація, центр управління якої розташований в країні-агресорі, мусить у своїй назві повністю відтворити статутну назву організації, до якої належить. Також можливе додавання слів “в Україні” або ж зазначення свого місця в структурі цієї релігійної організації.

Comments are closed.