25 грудня відбулося останнє у цьому році польове соціологічне дослідження. Відповідно, вже можна оголосити про його результати та з впевненістю сказати, що центральною подією року в Україні – стало об’єднання Церков.

Про це на конференції “2018-й: Підсумки і прогнози”, яку транслював телеканал ZIK, говорила директор фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Вона розповіла, що у людей питали про останні події в Україні, та який вплив вони мали на електоральну громадську думку, інформує РІСУ.

“Певні запитання ми ставили постійно і таким чином було проведено моніторинг. Головною подією року, звичайно, було визнано об’єднання Церков – Томос. Хочу зауважити, що запитання були відкритими і люди мали змогу своїми словами вписати назву події чи прізвище політика. Тому цифри у підсумку не є великими, але є важливими”, – розповіла вона.

Також у людей запитували про події закордоном, і можна зробити висновок, що українці мало знають про них.

“Політичною подією року визнано протести у Франції, за яку голосували 7% респондентів, санкції проти Росії як міжнародна подія набрали 4%, події у Вірменії – 3%. Тому можна зробити висновок, що наші люди не надто обізнані у міжнародних подіях. Через це існує певний світоглядний ізоляціонізм, бо людей цікавить лише те, що відбувається всередині країни”, – зазначила вона.

Comments are closed.