Томос про надання автокефалії зберігатимуть в архіві Православної Церкви України, передає ТСН.

Водночас клірики планують зробити копії документу, щоб його могли побачити віряни у кожному храмі в Україні.

Як зауважив ієромонах Михайлівського монастиря, ікону із Томоса робити не будуть, тож на жодній храмовій стіні документа не повісять. Натомість основні частини документу планують роздрукувати і розмістити на інформаційній дошці  Свято-Михайлівського Золотоверхого собору – поруч з оголошеннями про церковне життя.

До речі, внутрішній двір Михайлівського монастиря став резиденцією предстоятеля нової помісної Церкви. Переїздити далеко митрополиту Київському Епіфанію не доведеться. Зараз він приймає відвідувачів у власному ректорському кабінеті Богословської академії, що розташована тут.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”cn15qkiqr” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”xohd1vbesh” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”3o7t9ci5b2″]PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSI1MTUiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vZW1iZWQvRi1tVzlCRTR0ZkEiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvdz0iYWNjZWxlcm9tZXRlcjsgYXV0b3BsYXk7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=[/cmsmasters_html]

Найвірогідніше, що нова резиденція відкриється у сусідній двоповерховій будівлі – старому богословському гуртожитку – зараз там триває ремонт.

Наразі Блаженнійший проживає у Видубицькому монастирі, адже він був намісником цього монастиря.

Comments are closed.