Скандальний настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) розповів в інтерв’ю, як через його прокляття померло четверо представників Національного Києво-Печерського заповідника. У 2000-х роках дирекція не звільняла приміщення одного з корпусів святині на користь УПЦ МП. За словами владики, “змилися” музейники з нижньої території лаври тільки після чотирьох смертей.

“Підробка антикваріату в 58му корпусі Я не знаю, що вони підробляли Ми знайшлилітейку”, заготовок дуже багато знайшли“, – розповідає ієрарх РПЦ в Україні.

“Коли працював там Березкін (завідувач сектором побудови експозиції Національного КиєвоПечерського заповідника у 2000-х ред.), були такі дуже відкриті дебати. Я сказав, що помруть, якщо не підуть. І в один день 3 людини померло“, – тішиться митрополит.

За його словами, представники заповідника написали скаргу на нього Блаженнішому митрополиту Володимиру.

Я прийшов. Бачу, що у Блаженнішого митрополита Володимира йдуть іскри з очей. І він каже:Ви що собі дозволяєте? Ось ви прокляли музейників і в них померло 3 людини“. Я повертаюся і кажу: “До вечора помрете усі. В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа”. Ну, правда, ще одна людина померла Вони швиденько змилися. Я говорю Блаженнішому:А що я не так зробив? Нехай переносять всі свої майстерні на верхню територію. Тут був храм і цей храм хочу зробити“, – закінчив свою розповідь настоятель лаври. 

Дивіться відео з 24:30

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”z28lfv7yp9″ data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”y0dnnlwcwk” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”4zfc81x3jb”]PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNTYwIiBoZWlnaHQ9IjMxNSIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9iSXU3bURyQVg2ayIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93PSJhY2NlbGVyb21ldGVyOyBhdXRvcGxheTsgZW5jcnlwdGVkLW1lZGlhOyBneXJvc2NvcGU7IHBpY3R1cmUtaW4tcGljdHVyZSIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Comments are closed.