Почесний Патріарх Православної Церкви України Філарет пояснив небажання деяких представників колишньої УПЦ Московського Патріархату об’єднуватись з ПЦУ сподіваннями на “силу Москви”.

Як передає УНІАН, про це він заявив під час подячного молебню за отримання Томосу про автокефалію та утворення Православної Церкви України у кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку.

“Сьогодні йде війна, і ті брати наші, які не хочуть поки що об’єднуватись з нами, сподіваються на силу Москви, але Москва втратить свою силу, і перемога буде наша, українська, разом з усім цивілізованим світом – Америкою, Європою, бо ми – не самі”, – заявив владика Філарет.

Він наголосив, що “з нами Бог і з нами правда, і ми країна миролюбна – Україна – ніколи не завойовувала чужі території, вона завжди боролося за збереження своєї рідної землі, а чужого вона не захоплювала”.

Почесний Патріарх підкреслив, що Україна прагне миру. “Ми не хочемо воювати, але за свою землю життя віддамо”, – сказав він.

“Ми будемо сподіватися, що отримаємо перемогу на сході, об’єднаємося і отримаємо від Вселенського Патріарха статус Патріархату”, – резюмував владика Філарет.

Comments are closed.