Увечері 18 січня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у Сумах стався вибух.

Про це повідомляє інформаційний відділ колишньої Української Православної Церкви Московського Патріархату (тепер РПЦ в Україні), в юрисдикції якої перебуває храм, з посиланням на прес-службу єпархії.

Вибух пролунав під час вечірнього святкового богослужіння. Невідомі вкинули вибухівку і вона вибухнула у притворі храму.

“Рештки вибухівки та наслідки пошкодження інтер’єру свідчать про силу вибуху. Лише за щасливим збігом обставин ніхто не постраждав”, – йдеться у повідомленні.

РПЦ в Україні вважає, що напад є наслідком “агресивної риторики, що останнім часом лунає на адресу православних громадян та розпалює ворожнечу на релігійному грунті”.

Православна Церква України зі свого боку засудила цей злочин, передає ТСН.ua.

“Особисто Предстоятель Блаженнійший Митрополит Епіфаній, інші офіційні представники Церкви, і до Об‘єднавчого Собору, і після нього багато разів наголошували на неприпустимості актів насильства на грунті міжконфесійних відносин, підкреслюючи, що церковне єднання повинне відбуватися добровільно та в мирний спосіб”, – повідомила прес-служба ПЦУ.

Разом із тим, у помісний Церкві зазначили, що на замовлення з Росії в Україні не раз вчинялися провокації, спрямовані на розпалювання релігійної чи національної ворожнечі.

У ПЦУ сподіваються, що правоохоронці знайдуть і притягнуть до відповідальності винних у нападі на храм Московського Патріархату.

Нагадаємо, днями колишній посол США в Україні Джон Гербст попередив, що Кремль може влаштувати будь-які провокації в Україні з метою розпалення ворожнечі в Україні.

Comments are closed.