На Водохреще у місті Умань невідомі пошкодили гіпсове розп’яття Ісуса Христа, встановлене на дерев’яному хресті на березі річки Кам’янка.

В Мережі з’явилося відео моменту пошкодження розп’яття, повідомляє РІСУ з посиланням на Україна молода.

Зокрема, видно, як четверо чоловіків зупинилися біля скульптури Христа і умисно пошкодили розп’яття, а потім кинулися тікати.

Як повідомляє черкаське обласне управління поліції, на місці вандалізму працювала слідчо-оперативна група. Подію зареєстровано, відкрито кримінальне провадження за ознаками частини 3 статті 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Особи, які вчинили правопорушення встановлюються. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Своєю чергою  міський голова Умані Олександр Цебрій засудив подію, назвавши її ганебною і неприпустимою.

Також він зазначив, що звернувся до правоохоронних органів з вимогою розслідувати злочин, знайти винних і притягнути їх до відповідальності.

До речі, це вже четверте пошкодження розп’яття Ісуса Христа, яке встановили в Умані до річниці Хрещення Русі 5 років тому.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”hvzoyhvdaq” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”4rbkie9o27″ data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”ydh14l8rba”]PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSI1MTUiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vZW1iZWQvN0xkM0UzQ2hLSUkiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvdz0iYWNjZWxlcm9tZXRlcjsgYXV0b3BsYXk7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Comments are closed.