На Волині в Скобелці три сотні людей прийшли на подвір’я храму, щоби провести збори про його приєднання до Православної Церкви України.

Місцевий священик виступав проти цього, а підтримати його приїхало духівництво Московського Патріархату з цілої області з десятком невідомих молодиків, передає ТСН.ua.

Штовханина на порозі храму розпочалася після того, як прихильники помісної Церкви вирішили зайти всередину – там після служби заблокувалися противники об’єднання, яких охороняли завезені молодики міцної статури.

Секретар Волинської єпархії РПЦ в Україні (колишня УПЦ МП) Миколай Бондарук висловився проти зборів.

На що люди йому відповіли: “Ви хоч уявляєте, щоб у такому великому селі стояла Російська Церква?”.

Священик своєю чергою запропонував компромісне рішення: у майбутньому богослужіння проводити почергово. “Одну неділю ми молимося, другу неділю – ви”, – каже Назарій Філіпович.

Але громада цього не підтримала, і збори врешті провели на обійсті храму.

Сільський голова Михайло Цуцман підсумовував результат: “267 підписів. Проти, там записують, але там 20 чоловік, ми ж бачили, скільки тут і скільки там людей”. З тим люди і розійшлися.

Натомість представники Московського Патріархату вже через суд домагатимуться, аби ці збори визнали незаконними.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”vdgotpwfo” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”5ad6vejnbb” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”71pjyezdoc”]PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSI1MTUiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vZW1iZWQvMVJsa2lQU2lrd1EiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvdz0iYWNjZWxlcm9tZXRlcjsgYXV0b3BsYXk7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Comments are closed.