Міністерство юстиції України офіційно зареєструвало як релігійну організацію Київську митрополію Української Православної Церкви.

Згідно з даними на сайті Міністерства юстиції, Київську митрополію було зареєстровано 30 січня 2019 року.

Повна назва: Релігійна організація “Київська митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви України)” (Київська митрополія УПЦ (ПЦУ)).

Ідентифікаційний код юридичної особи (ЄРДПУ): 42783113.

Юридична адреса організації: 01601, місто Київ, вулиця Трьохсвятительська, 6.

Засновником релігійної організації є Помісний Об’єднавчий Собор ПЦУ, а органом управління вказаний митрополит Київський і всієї України, яким зараз є митрополит Епіфаній (Думенко Сергій Петрович).

Також 31 січня відбулася конференція “Юрисдикційний статус Київської православної митрополії в 1686 році: богослов’я, канонічне право та культурно-історичний аспект”, передає РІСУ.

На ній виступив зокрема директор Департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури Андрій Юраш. Він повідомив, що 30 січня було зареєстровано нову Церкву і її Статут, який був ухвалений на Соборі 15 грудня 2018 року. А також статут самої Київської митрополії ПЦУ або УПЦ.

“Ці два терміни (УПЦ і ПЦУ, – ред.) будуть вживатися як синонімічні і це погоджено із Фанаром безпосередньо. Тому вживання термінів Українська Православна Церква і Православна Церква України закріплено саме за адміністративною одиницею, яка називається Київська митрополія”, – сказав Андрій Юраш.

Comments are closed.