Кремль розраховує на зміну влади в Україні після виборів, тому заява президента РФ Володимира Путіна про те, що “Росія залишає за собою право реагувати на зазіхання на свободу віросповідання жителів України” навряд чи призведе до військової ескалації в найближчі місяці.

Таку думку в коментарі виданню Gordon.ua висловив 4 лютого відомий російський політолог Андрій Піонтковський, передає Credo Press.

“Нічого нового Путін не сказав. Російська імперія завжди мала на меті знищити Україну, позбавити українську націю її ідентичності. Постійно лунають ці тези про “братський народ” і “один народ”. Незрозуміло тільки, як вони взагалі поєднують ці дві тези. Як би там не було, новими погрозами Путін вже навряд чи може здивувати українців. УПЦ МП – це чудова база для РФ, її агентура в Україні. Їхня верхівка – суцільна російська агентура. Чому тут дивуватися? і багато що тут залежить від наполегливості української влади і населення країни. А московські попи будуть дуже старатися гадити в Україні “, – наголосив Піонтковський.

За його словами, Москва буде робити спроби вплинути на результат голосування в Україні.

“Якщо говорити про погрози Путіна через Церкву в Україні, то я думаю, що в найближчі місяці пряма військова агресія виключена. Все-таки вони люди економні, тому розглядають менш витратні методи. Наприклад, Кремль сподівається щось змінити в Україні після виборів. Хоче посадити в президентське крісло і в парламенті людей, які підуть на капітуляцію. Тому Москва буде не тільки вичікувати, а й активно брати участь в українських виборах “, – сказав Піонтковський.

Comments are closed.