На Житомирщині священики, які перейшли до Православної Церкви України, отримують смс-повідомлення з погрозами від імені ієрарха Московського Патріархату (РПЦ в Україні).

Про це повідомляє прес-служба Житомирської єпархії Православної Церкви України.

Про такі дії митрополита РПЦ в Україні секретаря Житомирської єпархії протоієрея Павла Ядчишина сповістив ієрей Владислав Сєнік, котрий нещодавно перейшов до ПЦУ з РПЦ в Україні.

“Він розсилає духовенству смс-повідомлення з погрозами та закликами до покаяння. Також митрополит Віссаріон попереджає, що в громади, які перейшли від нього, будуть прибувати російські священики та люди, які “можуть допомогти покаятись”, – йдеться в матеріалі.

Там також додали, що Овруцька єпархія РПЦ в Україні проводить агітацію на парафіях, розповсюджуючи листівки провокативного змісту про заборону священика та покаяння всіх, хто перейшов до Православної Церкви України.

У прес-службі зазначають, що від діяльності митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона уже постраждали смт. Гранітне, с. Маклаївка і с. Федорівка Малинського району. Такий же тиск чиниться і в інших районах Житомирської області.

Також священик Владислав Сенік передав Єпархії ПЦУ лист, який він отримав від митрополита РПЦ в Україні. У листі йдеться, зокрема, про заборону священику звершувати таїнства.

Comments are closed.