У селі Сестрятин Радивилівського району на Рівненщині сталася штовханина між священиками РПЦ в Україні (раніше – УПЦ МП) і прихожанами ПЦУ.

Ще в лютому Свято-Миколаївська громада села Сестрятин на зборах прийняла рішення про перехід із РПЦ в Україні до Православної Церкви України. Рішення присутніх на зборах було одноголосним.

9 березня новостворена громада ПЦУ зайшла до храму, де прозвучав молебен українською мовою.

Після служби храм було зачинено, але не всі сестрятинці пішли додому, деякі залишились чергувати біля церкви, оскільки очікували провокацій від опонентів із сусідніх громад. Судячи з подальших подій, побоювання людей були не марними, передає Християнський портал КІРІОС з посиланням на Рівненські новини.

Так, рано ранці у неділю, 10 березня, до села прибуло близько десяти священиків РПЦ в Україні, а також до двох десятків невідомих людей.

Кількість невідомих в селі збільшувалася. За подіями спостерігала поліція, але не втручалася. За деякий час сталися невеликі провокації та штовханина біля сходів.

В результаті парафіяни ПЦУ все ж потрапили до храму  і почали готуватися до богослужіння, запалюючи свічки. А прихильники РПЦ в Україні у цей час забирали із церкви книжки та ікони, які вони вважали своїми.

Comments are closed.