В понеділок першої седмиці Великого посту, 11 березня, митрополит Київський Епіфаній звершив Велике повечір’я з читанням першої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

Його Блаженству співслужили: намісник Золотоверхої обителі архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Макарівський Ізяслав та всечесна братія монастиря.

Після завершення повечір’я Блаженнійший Владика прочитав молитву на початок Великого посту та звернувся до присутніх з настановчим словом проповіді.

Як зазначається, Великий покаянний канон прп. Андрія Критського – це визначний та проникливий церковний піснеспів, в якому на основі багатьох Біблійних прикладів розкривається тема покаяння людини у вчинених гріхах.

Великим цей канон називається і за свій значний обсягом, адже він складається з 250-ти тропарів, тоді як інші подібні твори з трохи більше ніж 30-ти.

Покаянний канон прп. Андрія Критського ділиться на частини та читається на Великому повечір’ї в перші чотири дні Великого посту, а в четвер п’ятої седмиці прочитується повністю на Утрені.

Comments are closed.