14 березня в Шевченківському районі Києва біля входу до церкви виявили мертвого чоловіка.

Закривавлене тіло лежало на вулиці Багговутівській, просто біля воріт церкви, повідомляє  Інформатор.

Прибулі на місце патрульні одразу помітили на землі криваві сліди, які вели до тіла. На вигляд загиблому було близько 40-45 років. За словами медиків, у нього розбита голова, а руки повністю почервоніли від крові. Чоловік впав біля паркану будівництва, під сухостоєм, прямо навпроти входу до церкви.

Загиблого близько 6:50 ранку помітив охоронець будівництва, який повертався з нічної зміни. Він одразу викликав поліцейських і швидку допомогу. Лікарі констатували смерть чоловіка.

Поліцейські відгородили місце події і викликали слідчо-оперативну групу. Правоохоронці опитали будівельників. За словами робітників, близько п’ятої ранку на територію приїжджала бетономішалка і тоді тіла ще не було. Обставини події з’ясовують криміналісти.

Як зазначає Credo Press, тіло знайшли на території Свято-Іоаннівського чоловічого монастиря РПЦЗ (В-В), просто біля входу до соборного храму.

Настоятелем Свято-Іоаннівського монастиря є найбільш впливовий єпископ РПЦЗ (В-В) Алексій (Пергаменцев). У монастирі також служить його вікарій – єпископ Тихон (загалом до складу РПЦЗ (В-В) входить 5 єпископів). Єпископ Алексій “опікується” деякими представниками кримінального світу, має доступ до місць позбавлення волі. На території монастиря, де вже багато років триває велике будівництво, проживає і працює декілька осіб з тюремним минулим.

РПЦЗ (В-В) є одним з “осколків” історичної Російської Православної Церкви Закордоном (РПЦЗ), що не визнали підпорядкування її керівництва Московській Патріархії. Після смерті першоєрарха РПЦЗ (В) Митрополита Віталія (Устинова) 2006 року її очолює архієпископ Володимир (Целищев), який постійно проживає у США. На території України РПЦЗ (В-В) має 5 громад, парафії цієї Церкви також діють в Росії, США і Канаді.

Comments are closed.