Співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії проводять не менше 25 обшуків в будинках підозрюваних в участі в діяльності релігійної організації “Хізб ут-Тахрір”, яка заборонена в Росії.

Як повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність”, слідчі заходи проходять в будинках, де проживають кримські татари, передає видання “Крим. Реалії”.

Адвокатів, які прибули на місце обшуків, не пропускають російські силовики.

Опубліковано Крымская солидарность Вівторок, 26 березня 2019 р.

Обшуки проходять в селі Строганівка Сімферопольського району, в мікрорайоні Кам’янка Сімферополя, селі Володимирівка Білогірського району Криму.

У ФСБ Росії підтвердили проведення обшуків, проте не назвали кількості підозрюваних і їхніх прізвищ.

За даними активістів, у мікрорайоні Кам’янка в Сімферополі квартал, де проходить обшук, перекритий Росгвардією. Місцевих жителів не пропускають додому.

Повідомляється також, що у Кам’янці біля будинку Рустема Шейхаліва, де триває обшук, сталася бійка між силовиками і мирними жителями.

Біля співробітників російського МВС, які перекрили мікрорайон, почали збиратися люди та вимагати від них звільнити дорогу. Силовики спочатку закликали жителів розійтися, а після отримання відмови сталася бійка, в результаті якої було затримано двох осіб. Їхні прізвища невідомі, проте судячи з даних коментатора на відео, один із затриманих – родич Шейхаліва.

LIVE. Крым. Симферополь. Обыск у Рустема Шейхалиева. 27.03.2019

Опубліковано Крымская солидарность Вівторок, 26 березня 2019 р.

Comments are closed.