У Мережі з’явилося відео, на якому священик РПЦвУ (колишньої УПЦ МП), використовуючи напрестольний хрест, проклинає прихожан, їхніх рідних і потомство за зміну ними церковної юрисдикції.

Як передає Credo Press, це сталося 26 березня у приході св. Іоанна Богослова в селі Небіж Житомирської області.

Дело владыки Павла, процветает по всей Украине. )))Житомирская область. Хорошевский р-н, село Небиж. На сборах 160 человек, проголосовали за ПЦУ, 7 против. И понеслись проклятия) Нервы у каноничных не выдержали. А этого любителя проклинать, зовут иеромонах Василий, настоятель Свято – Покровского храма, пгт Иршанск.

Опубліковано Христианство это просто. Вівторок, 26 березня 2019 р.

Любитель сипати прокльонами – ієромонах Василь, настоятель Свято-Покровського храму, смт Іршанськ.

Справа владики Павла процвітає по всій Україні. Житомирська область. Хорошевський р-н, село Небіж. На зборах 160 людей проголосували за ПЦУ, 7 проти. І понеслися прокляття. Нерви у канонічних не витримали”, – йдеться у підписі до відео, опублікованого у Facebook спільнотою “Християнство – це просто“.

Натомість парафіяни у відповідь побажали священику здоров’я.

Зазначимо, що за підрахунками РІСУ, ця парафія стала 500-ю релігійною громадою, яка перейшла з-під юрисдикції РПЦвУ до Православної Церкви України

Станом на 26 березня до ПЦУ приєднався 501 прихід РПЦвУ , що становить близько 4,5% від загального числа парафій цієї Церкви.

Comments are closed.