Синод РПЦ в Україні (колишня УПЦ МП) 3 квітня обрав вікарієм Хустської єпархії (Закарпатська область) архімандрита Симеона (Голубку), який очолює один з монастирів на Закарпатті. Він є старшим братом єпископа Бронніцького, вікарія (тобто помічника) Патріарха Московського Кирила.

Про це пише Cerkvarium.

Також у Симеона є доволі впливова сестра – ігуменя Серафима (Голубка), яка мала високе положення в Архангельській області у Росії. Там вона допомагала архієпископу Даниїлу (Доровських) збирати данину для Москви. За що, до речі, він доволі швидко зростав у церковній кар’єрі і вже 2012 року став митрополитом.

Як повідомляє російський Telegram-канал “Церквач”, Даниїл разом з Серафимою створив доволі впливовий у Московському Gатріархаті клан Доровських-Голубок. Наразі він складається з митрополита Даниїла (Доровських), архієпископа Тихона (Доровських), єпископа Парамона (Голубки) та ігумені Серафіми (Голубки).

Тепер до впливових осіб у цьому клані доєднається і Симеон (Голубка), який буде їхнім представником в Україні.

Cerkvarium розцінює це призначення, як посилення клану Доровських-Голубок, зокрема через можливість мати свою впливову людину в Україні. Для РПЦ це дуже важливо, оскільки Україну вони втрачають і будь-який агент впливу наразі є критично важливим.

Також РПЦв У у такий спосіб посилює штат єпископату, який і так вже роздутий до критичних розмірів. Це робиться для того, щоби у разі переходу когось з архієреїв до ПЦУ, можна було би в екстреному порядку замінити цю посаду. Саме цим РПЦвУ обґрунтовує перед Московським керівництвом таку чисельну лаву “запасних” єпископів.

Comments are closed.