На Божій горі, що біля села Великі Бережці Кременецького району Тернопільщини вандали вчинили напад на храм Православної Церкви України.

Розбивши вікно у вівтарі, невідомі проникли в середину і пошкодили найбільші святині храму, передає Християнський портал КІРІОС з посиланням на Т1 Новини.

Зокрема, Напрестольне Євангеліє з вирваними сторінками згодом знайшли у лісі. Також зіпсували орнамент на стіні храму, понищили ікони Спасителя, Божої Матері, Святого Миколая, Іова Почаївського і вибили вікно під куполом.

Від нападу невідомих постраждала і старовинна ікона “Христос і вівці”, яка розташована підйомі до храму: на обличчі Спасителя намалювали перевернуті хрести, додали у прес-службі Тернопільської єпархії ПЦУ.

“Судячи із залишених слідів, вандали вилізли на купол храму і мали намір скинути хрест. Проте, на щастя, це їм не вдалося”, – повідомив настоятель храму отець Василь Дідик.

Як підозрює отець Василь, наругу над святинями вчинили не звичайні хулігани, а члени якоїсь секти. Про це, принаймні, свідчать написи, які вони залишили на іконах. Та й гроші, котрі були у храмі, зловмисників не зацікавили.

За словами настоятеля, це не перший випадок богохульства на Божій горі останнім часом. Так, у неділю Торжества православ’я у печері були пошкоджені ікони.

“Тоді ми до правоохоронців не зверталися. Пошкодження були незначними, й ми думали, що це дрібне хуліганство. Як з’ясувалося, вандали діють цілеспрямовано”, – сказав протоієрей Василь Дідик.

Поліція розслідує ці випадки.

Comments are closed.