У місті Ніжин на Чернігівщині освятили храм Івана Богослова, споруджений ще 18 століття.

Близько сто років тому святиню відібрали в громади і влаштували там державний архів. Проте після кількох років боротьби храм нарешті передали релігійній громаді ПЦУ.

Як повідомив нардеп Олександр Кодола, який опікався цим питанням, урочиста церемонія передачі храму громаді відбулася 18 квітня.

Ми відновили історичну справедливість!Вітаю всіх ніжинців з нашою спільною перемогою!

Опубліковано Oleksandr Kodola Вівторок, 23 квітня 2019 р.

“Я щиро радий, що сьогодні спільними зусиллями нам вдалося відновити історичну справедливість та повернути храм, тому, кому він насправді належить – православній громаді Ніжина. На цю подію давно чекали віряни. І це є необхідним кроком для підкреслення особливої ролі православ`я у житті української держави, у становленні єдиної помісної Церкви України”, – написав депутат на своїй сторінці у Facebook.

Першу службу у храмі українською провів архієпископ Євстратій Зоря.

“Це відновлення історичної справедливості, історичної пам’яті, відновлення зв’язку з тими духовними традиціями, які у нас намагалися забрати минулого століття, відновлення того, що з нас намагалися викорінити. Ми сподіваємося, що надалі спільними зусиллями вдасться не тільки відновити молитву у храмі, а й відновити сам храм, оскільки це не тільки святиня, а й перлина архітектури, і потребує багато праці, щоб його реставрувати”, – прокоментував архієпископ Євстратій Зоря.

Comments are closed.