Мешканка села Козлів на Тернопільщині і дружина священика Наталія Гук другий рік поспіль випікає паски для бійців на фронт.
Наталя каже, що Великдень мають святкувати не лише на мирній території, а й там, де лунають постріли. Аби українські воїни відчули смак свята і розуміли, що про них пам’ятають – через волонтерів передала 50 пасок, повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Т1 Новини.
Наталія Гук старанно намащувала паски збитим курячим яйцем. Каже, що тоді вони будуть рум’яними і з ароматною скоринкою. А щоб паска вдалася, розповідає таємницю випічки.
“Це має бути любов до неї, молитва, саме основне робити з любов’ю, тоді вона буде запашна, ароматна”, пояснила Гук.
Наталя пече паски за старовинним рецептом. Спочатку готує опару, яка має добре вистоятися. Далі необхідно додати жовтки, цукор, молоко та борошно, домашнє масло, родзинки та цукати, і дати тісту вдруге підійти. Покласти у форму і випікати.
Паски Наталія Гук передає волонтерам з “Логістичного центру допомоги бійцям АТО”. Цього разу за солодощами приїхала Христина Феціца.
“Завжди бійці чекають свята, так само як і ми чекаємо. В них свято відбувається абсолютно по-іншому, як у нас. У нас ми йдемо до церкви, збираємося за святковим столом. А вони будуть святкувати зі своїми побратимами”, додає Христина Феціца.
Паски ретельно запакують із продуктовими наборами і потім передадуть поштою бійцям на фронт. До Великодня, Христина запевняє, українські воїни будуть ласувати домашніми пасками з Тернополя.