У Великий четвер, 25 квітня, Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній і дружина президента Марина Порошенко розписали писанки разом з дітьми з особливими освітніми потребами.

Як повідомляє прес-служба ПЦУ, подія відбулася у залі засідань Вченої ради Київської православної богословської академії в межах акції “Зроби великодню крашанку з молитвою”.

На початку заходу пані Марина привітала усіх присутніх та розказала про традицію таких зустрічей і їхню важливість. “Писанки розмальовуються не руками, а серцем”, – зазначила перша леді.

Своєю чергою митрополит Епіфаній розповів дітям, що звичай робити писанки і крашанки походить від мироносиці Марії Магдалини та її проповіді  Воскресіння Христового перед імператором Тиберієм.

У відповідь дітлахи продемонстрували свої таланти. Дівчинка Марта прочитала вірш про Воскресіння Христове, а Вероніка заспівала пісню “Ой, роде наш красний”.

Коли розпис писанок було завершено митрополит Епіфаній спільно з усіма присутніми прочитав молитву “Отче наш”. Далі діти мали змогу поспілкуватися з Предстоятелем і отримали в подарунок книгу “Біблійні історії для дітей”.

“Я радий, що сьогодні на запрошення пані Марини маю можливість взяти участь в розписуванні писанок напередодні великого свята – Воскресіння Господнього. Особливо з дітьми, що мають особливі потреби і для них це є фактором, який їх надихає, коли вони бачать, що ними цікавляться, з ними разом розписують і з ними спілкуються. Це справді важливо, бо я бачу, що в цих діток посмішки на обличчі і горять очі. І я бачив, з якою радістю цей хлопчик Микита бігав тут по аудиторії, бо на його прохання я подарував йому писанку, яку сам розписав. Це справді надихає, що ці дітки отримали таку великодню радість і ми зуміли їх надихнути”, – підсумував Блаженнійший Владика.

Comments are closed.