У вівторок, 23 квітня у Церкві Іль Джезу в Римі відбулися дияконські свячення 12 єзуїтів. Одним з нововисвячених дияконів є єзуїт – В’ячеслав Окунь, котрий зараз вивчає богослов’я у Папському Григоріанському університеті.

Очолив цю літургію архієпископ Кирил Васіль, секретар Конгрегації Східних Церков, повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на jesuits.org.ua.

Разом із В’ячеславом були рукоположені у диякони брати з різних куточків світу – Колумбії, Індії, Конго, Сінгапуру, Угорщини, Португалії та Південної Кореї. Це був справді чудовий день, переповнений Божою благодаттю та щирими радісними посмішками на більшу славу Божу.

Отець-диякон В’ячеслав Окунь народився 1987 року в Караганді. Перед вступом до Товариства Ісуса навчався у Львівській Духовній Семінарії та Українському Католицькому Університеті.

2009 року вступив до Товариства Ісуса, після новіціату в Гдині (Польща) здобув філософську освіту у Кракові (Польща). Пізніше протягом року працював у Єзуїтській Службі Біженців у Львові, та протягом двох років на Мальті.

Останні три роки перебував у Римі, де вивчав богослов’я в Папському Григоріанському Університеті.

Comments are closed.