У Києві відбулася зустріч членів Ради рабинів-хасидів України з обраним президентом України Володимиром Зеленським.

Про це інформує офіційний сайт юдейської громади Дніпра, передає РІСУ.

У зустрічі взяли участь головні рабини-хасиди регіонів України: рабин Шмуель Камінецький (Дніпро, Центральна Україна), рабин Мойше Москович (Харків, Східна Україна), рабин Авраам Вольф (Одеса, Південна Україна), рабин Шломо Вільгелем (Житомир, Західна Україна), а також Головний рабин Донбасу Пінхас Вишецкій і рабин Києва Мойше Реувен Асман.

Як йдеться у повідомлення, рабини привітали Володимира Зеленського з обранням президентом України, побажали йому великих успіхів на цьому важкому і відповідальному посту і обговорили з ним розвиток єврейського життя в Україні та питання збереження і зміцнення міжнаціонального і міжрелігійного миру та спокою в країні.

Згідно з повідомленням “Команди Зеленського” на Facebook, учасники також задекларували свою підтримку всіх мирних ініціатив новообраного президента.

“Я провів зустрічі з представниками різних релігій і культур. І сьогодні звертаюся до вас із проханням підтримати нашу ідею розбудови діалогу з мешканцями тимчасово окупованих територій на сході України та Криму. Ми вважаємо за необхідне не втрачати зв’язок із цими людьми, бо всі вони — українці, наші співгромадяни”, — наголосив Володимир Зеленський.

На зустрічі йшлося про боротьбу з антисемітизмом. Учасники відзначили, що в Україні сьогодні ця проблема не є такою гострою, як в інших країнах світу. Щороку в Україну приїжджає понад 800 тисяч паломників, тут поховані 150 єврейських праведників.

“Зараз в Україні проживає не менше півмільйона євреїв, для яких Україна — рідна земля, яку ми любимо. І мріємо про те, щоб життя в Україні було гідним і щасливим для всіх людей, — зазначив Шмуель Камінецький. — Немає жодних суперечностей у тому, щоб бути євреєм і бути справжнім патріотом України”.

Наприкінці зустрічі гості подарували Зеленському ексклюзивне видання Тори – П’ятикнижжя Мойсея.

Comments are closed.