У Черкаській єпархії Православної Церкви України (колишня УПЦ КП) повідомили про перереєстрацію статуту і наголосили, що діють у лоні Української Православної Церкви (ПЦУ).

Відповідну заяву опублікувала прес-служба єпархії “у звязку з появою у ЗМІ інформації про намагання ряду священнослужителів ПЦУ відновити діяльність УПЦ КП“.

“Статут Черкаської єпархії УПЦ КП перереєстровано в УПЦ (ПЦУ). На Черкащині, згідно поданих священнослужителями заяв в управління Черкаської єпархії Православної Церкви України та одноголосним рішенням духовенства єпархії під час єпархіальних зборів, Черкаська єпархія УПЦ (ПЦУ) всією повнотою діє у лоні Української Православної Церкви (Православної Церкви України) згідно Статуту, ухваленого на Об’єднавчому Соборі українських православних церков, який відбувся 15 грудня 2018 року у місті Києві”, – йдеться у повідомленні.

Також у Черкаській єпархії прокоментували інформацію про розсилання Патріархом Філаретом запрошень на свято на бланках УПЦ КП: “Жодні листи-запрошення на зібрання єпископату від Патріарха Філарета ані в управління Черкаської єпархії, ані митрополиту Черкаському і Чигиринському Іоану особисто, не надходили”.

“Позиція митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана базується на Євангельській заповіді Ісуса Христа: “Жоден, хто поклав руку свою на рало і озирається назад, не придатний для Царства Божого. (Луки 9.62.)”, – підсумували у заяві Черкаській єпархії ПЦУ.

Comments are closed.