У ці години у Володимирському соборі триває служба, на яку владика Філарет скликав архієреїв з усієї країни від імені ліквідованої УПЦ КП.

Офіційно Філарет запрошував церковних високопосадовців на так звану братню бесіду. Неофіційно мають нібито обговорити зміну церковного статуту та відновлення Київського Патріархату, передає ТСН.

Зранку у Володимирському соборі Філарета чекали ті самі архієреї, які напередодні співслужили з ним на Всенічному чуванні – митрополит Білгородський і Обоянський Йоасаф, митрополит Богородський Адріан, архієпископ Кримський і Сімферопольський Климент, єпископ Валуйський Петро.

Журналістам вдалось поспілкуватися з деякими з них перед початком богослужіння. Їхня думка така: “Революції не буде”.

Крім того, відомо, що Філарет готує заяву. Однак, коли він її зробить, наразі не зрозуміло – чи одразу після Богослужіння, чи пізніше на спеціальній прес-конференції.

Нагадаємо, 8 травня стало відомо, що почесний Патріарх ПЦУ Філарет розіслав архієпископам запрошення на свято на бланках Української Православної Церкви Київського Патріархату. Однак 15 грудня 2018 року Філарет особисто підписав документ, який підтверджує ліквідацію УПЦ КП.

У коментарі журналістам почесний Патріарх заявив, що Київський Патріархат не ліквідований. Також Філарет допускає розкол ПЦУ.

На нинішній зустрічі Філарет нібито планує обговорити зміну церковного статуту та відновлення Київського Патріархату, що автоматично може призвести до втрати Україною Томосу.

Comments are closed.