Колишній Константинопольський екзарх, архієпископ Даниїл Памфільський Української Православної Церкви у США під час офіційного візиту в Україну приєднався до архіпастирського візиту Предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія до Маріуполя.

Про це повідомляє РІСУ з посиланням на сайт УПЦ в США.

Перебуваючи за близько десяти кілометрів від поля бою й окупованих російським агресором терориторій, архієпископ Даниїл мав нагоду поспілкуватися із воїнами Збройних Сил України від імені Предстоятеля УПЦ США митрополита Антонія.

Владика Даниїл подякував військовим 79-ї бригади за службу, за те, що бережуть мир і спокій, і наголосив на тому, що вони – сучасні герої, які захищають Маріуполь.

Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній поблагословив воїнів та побажав їм усіляких гараздів. Він нагородив деяких з них медалями архістратига Божого Михаїла та благословенними грамотами з відзнаками.

За повідомленням офіційного сайту УПЦ в США, супроводжуючи митрополита Епіфанія, владика Даниїл зустрівся також із переселенцями з окупованих територій, людьми похилого віку та дітьми, котрі потребують не тільки матеріальної підтримки, але передусім Євангельської Правди миру, злагоди, надії та любові.

Архієпископ Даниїл передав фінансову допомогу Товариству Святого Андрія Первозванного (однієї із організацій УПЦ США), правлячому архієрею Донецької єпархії ПЦУ архієпископу Сергію.

В УПЦ в США дякують своїм парафіянам за жертовність, любов та опіку мешканцями Східної України у нелегкий для них час.

Comments are closed.