Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній 16 травня відвідав урочистий захід з нагоди відзначення Дня Європи, організований Представництвом ЄС в Україні.

Митрополита Епіфанія супроводжував заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, передає прес-служба ПЦУ.

Під час заходу Блаженніший Владика зустрівся з головою Представництва ЄС в Україні Хюгом Мінгареллі, привітав його зі святом, що наближається, обговорив актуальні питання суспільно-політичної ситуації в Україні.

Окрім того, під час заходу Предстоятель провів короткі зустрічі з головним рабином Києва і України Яковом Дов Блайхом, міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, віце-прем’єр-міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком, керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назаром Холодницьким, народним депутатом Миколою Княжицьким, а також послами Великої Британії, Австрії, Швеції та інших країн.

Зазначимо, що урочистий захід відбувся у День вишиванки, тож багато гостей були одягнуті відповідно.

Довідка

День Європи – це свято, яке в країнах Європейського Союзу відзначається 9 травня від 1985-го року. В Україні офіційно свято відзначається щорічно у третю суботу травня. День Європи вважається Днем народження Європейського Союзу та покликаний продемонструвати спільність цінностей всіх тих, хто перебуває у європейському просторі.

Comments are closed.