Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час свого першого візиту до Рівненсько-Волинської єпархїі освятив нижній храм на честь великомучениці Катерини нового Вознесенського Соборного комплексу.

Після звершення першої Божественної літургії у співслужінні архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, єпископа Рівненського і Сарненського Гавриїла та місцевого духовенства в новоосвяченому храмі, Предстоятель звернувся до парафіян з архіпастирським словом, передає прес-служба ПЦУ.

“Цей новий храм є ще однією цеглиною у побудові нашої єдиної Помісної Української Православної Церкви. Сьогодні серед нас вже немає поділу, після 15 грудня 2018-го року ми всі об’єдналися. Зараз ми живемо в історичний час, адже ми не лише учасники, а й співтворці нашої новітньої церковної історії”, – зазначив Блаженнійший Владика.

Він також додав, що у майбутньому перед всіма нами ще багато спокус та перешкод, але з вірою у Бога і Його допомогою українці пройдуть шляхом правди до об’єднання всіх у єдиній Православній Церкві.

Предстоятель подякував всім причетним до будівництва новоосвяченого храму і нагородив Благословенною грамотою його настоятеля, протоієрея Данила Бринчака.

Довідка

Будівництво Вознесенського Соборного комплексу у Рівному розпочалося 7 років тому. Храм будує громада, що започаткувалася у церкві першомученика архідиякона Стефана. Настоятелем храму є протоієрей Данило Бринчак, який служить у Рівному від березня 1991 року.

Comments are closed.