17 травня відбулась зустріч очільника РПЦ в Україні (УПЦ МП) Онуфрія з Предстоятелем Єрусалимської Православної Церкви Патріархом Феофілом ІІІ.

Згідно з публікацією прес-служби РПЦвУ, Патріарх Феофіл ІІІ нібито підтримав Онуфрія.

“Православна Церква завжди перебуває у стані випробувань і зазнає гонінь від світу. У зв’язку з цим Українська Православна Церква проходить особливий період у своїй історії. В Єрусалимській Православній Церкві завжди моляться біля православних святинь Святої Землі, щоб Господь беріг цю Церкву і Її вірних в Україні”, – цитує Єрусалимського Патріарха  прес-служба РПЦвУ.

Водночас митрополит Олександр Драбинко (колишній митрополит РПЦвУ, який приєднався до ПЦУ на Об’єднавчому соборі) звернув увагу вірян на те, що Єрусалимський Патріархат чітко усвідомлює, що Онуфрій представляє не Українську Церкву, а Московський Патріархат.

Як доказ ієрарх виклав на своїй сторінці у Facebook скріншот публікації зі сторінки Єрусалимського Патріархату про зустріч Онуфрія з Феофілом ІІІ. Завантажені фотографії підписані так: “Митрополит Київський Онуфрій Російського Патріархату відвідує Єрусалимський Патріархат”.

“І далі будемо “рвати на собі тєльняшку” і виступати проти перейменування у відповідності до юрисдикційної приналежності?” – коментує митрополит Олександр.

І далі будемо «рвати на собі тєльняшку» і виступати проти перейменування у відповідності до юрисдикційної…

Опубліковано Oleksandr Drabinko Субота, 18 травня 2019 р.

Comments are closed.