Екологічні активісти вигадали незвичайний метод у боротьбі зі звичкою багатьох українців у селах палити суху траву, що часто призводить до масштабних пожеж.

У русі UAnimals стверджують, що, незважаючи на існуючі штрафи і соціальну рекламу, люди все одно продовжують спалювати суху траву на полях. Через це гинуть тварини, страждає екологія і самі жителі, які вдихають дим від горіння, передає видання Маяк.

Перепробувавши традиційні методи переконання, активісти перейшли до більш радикальних. Так, вони вигадали ворожку Агату, яка з плакатів в селах повідомляла людям про “давнє повір’я”, мовляв, спалюючи траву – можна накликати біду.

“За статистикою, 57% українців довіряють прикметам і забобонам. В селах цей показник ще вищий. Ми в UAnimals вирішили запустити нове повір’я і створили неіснуючу ворожку, через яку в 63 селах поширили науково доведений «Спалюючи суху траву, ти накликаєш хвороби на себе та своїх дітей»”, — пишуть волонтери на Facebook.

Як ми створили ворожку для боротьби із палінням сухої трави

Як ми створили ворожку для боротьби із палінням сухої травиВ Україні продовжують випалювати сухостій на полях, через що живцем гинуть тварини, руйнується екологія і страждає майно та здоров'я людей. Соціальна реклама і навіть штрафи не діють, тож доводиться шукати радикально нові підходи.За статистикою, 57% українців довіряють прикметам і забобонам. В селах цей показник ще вищий. Ми в UAnimals вирішили запустити нове повір'я і створили неіснуючу ворожку, через яку в 63 селах поширили науково доведений факт: "Спалюючи суху траву, ти накликаєш хвороби на себе та своїх дітей". Поширте це відео та розкажіть знайомим про дійно корисне "повір'я"!Відео: Дмитро Кеш

Опубліковано UAnimals Вівторок, 14 травня 2019 р.

Міфічній ворожці люди повірили більше, ніж вченим і волонтерам. Крім плакатів волонтери телефонували на місцеві радіостанції, писали в групи, розпитуючи людей, чи не чули вони про повір’я. У UAnimals розповідають, що з часом жителі сіл навіть почали “згадувати”, що про прикмету їм розповідали ще бабусі.

Незважаючи на те, що прикмета вигадана, неможливо заперечувати користь, яку вона може принести людям і тваринам.

Comments are closed.